El primer projecte que s’estrenarà a l’escenari del Teatre Monumental serà “La Clika”, un projecte impulsat per les Cases de la Música amb l’objectiu de fomentar l’afició per la música, apropar les arts en viu a les escoles i treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat. Del 5 al 7 de maig es realitzaran cinc concerts amb la participació d’un total de 1.078 alumnes de 24 escoles que cantaran en directe amb la banda La Clika.

El següent projecte que omplirà de color i música el Teatre Monumental serà Cantània del 10 al 14 de maig amb set concerts i la participació de més de 1.300 alumnes de 5è de primària de 30 escoles de Mataró i Argentona. Cantània és un projecte musical i educatiu organitzat i dissenyat per l’Auditori de Barcelona, que es presenta a Mataró des del 2004. La cantata és treballada durant tot l’any a les aules i els alumnes la presenten conjuntament amb l’acompanyament de músics i el director de cor de l’Auditori de Barcelona.

Del 11 al 17 de maig tindrà lloc la 13a edició de la Mostra de Teatre a les Escoles, un projecte organitzat conjuntament per les direccions d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb la coordinació de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre i el Pla Educatiu d’Entorn. Hi han participat 500 alumnes de les escoles Germanes Bertomeu, Cor de Maria, Torre Llauder, Rocafonda, Salesians, Cirera, Camí del Mig i Joan Coromines, que han treballat al voltant de la visió que tenen els infants del món dels adults.

La dansa prendrà el relleu de la música amb la novena edició de Mapadeball, un projecte del Mercat de les Flors en col·laboració amb la Xarxa Transversal. Els estudiants de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Damià Campeny i Cinc Sènies han treballat amb el coreògraf Pere Faura. Sota el títol “Mà, pell, llamp, balada, pamela, palmada”, han preparat un manual d’instruccions per escriure amb el cos una dansa de gestos i paraules. Més de 200 alumnes ballaran junts a l’escenari els dies 17, 18 i 19 de maig.

El pròxim projecte serà la Mostra de Teatre als Instituts, una experiència innovadora a Catalunya que va sorgir el curs 2000-2001 amb alumnes de 3r d’ESO. Els centres participants treballen junts en una temàtica que es decideix de manera consensuada a partir de les propostes elaborades per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, i compten amb l’assessorament de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre. La formació es reforça amb l’assessorament teatral, una persona destacada en el camp de les arts escèniques que amplia la formació tant dels docents com dels alumnes.

Un total de 120 alumnes dels instituts Miquel Biada, Puig i Cadafalch, Thos i Codina, Cinc Sénies, Alexandre Satorras, Damià Campeny, Laia l’Arquera i Centre d’Educació Especial Les Aigües, presentaran al públic al Teatre Monumental el 25 de maig un espectacle sobre les identitats i diversitats. Aquesta serà una ocasió perquè els joves puguin expressar les seves emocions i sentiments a través de l’art teatral, i demostraran el seu talent davant de la comunitat.