Una vintena d’activitats dirigides a tota la ciutadania es portaran a terme durant el mes de maig a diferents punts de Mataró en el marc de la celebració del Maig Intercultural. Enguany el lema escollit ha estat “Mataró, Ciutat Acollidora”.

El Consell Municipal per la Solidaritat i l’Educació per la Ciutadania Global promou un programa d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el 21 de maig. Amb aquesta proposta, es vol oferir a la ciutadania l’escenari ideal per compartir la gran riquesa i diversitat cultural present a Mataró. Aquest any, el tema escollit és “Mataró, Ciutat Acollidora” per donar testimoni a aquelles persones que han fet de Mataró la seva nova llar i a les persones de Mataró que els han facilitat el camí. A través de les activitats s’aprofundirà en aquestes històries de vida alhora que es commemorarà el 25è aniversari del Servei de Primera Acollida de Mataró.

Entre les activitats hi ha xerrades, hores del conte, càpsules informatives, un vermut musical, la festa de la interculturalitat i teatre. Tota la programació es pot consultar en el web municipal.

El campionat d’Aualé, un joc d’estratègia africà que aprenen els alumnes de 6è de diferents escoles de la ciutat, es farà el 23 de maig a la Pista Poliesportiva Espai Jove Sidral, i el 25 de maig a la Pista Poliesportiva Municipal Remigio Herrero. Des de fa 21 anys que Mataró organitza aquest campionat i s’ensenya aquest joc de taula als infants de la ciutat perquè coneguin jocs d’arreu del món i obrin les seves mires més enllà de la seva realitat.

En la programació d’enguany també destaca l’homenatge a Sherif Jarju que es portarà a terme el 19 de maig, a les 19 h, al Foment Mataroní.  Per donar valor a la història de vida d’en Sherif Jarju i a la seva família com a exemple d’interculturalitat, s’ha organitzat una taula rodona i s’estrena un documental.