Avis i àvies residents poden gaudir de passejades en bicicleta, de tallers d’artteràpia o de la companyia d’adolescents de diferents instituts d’educació secundària amb els quals fan diverses sortides i activitats.

De la mà de la Fundació Iluro i de l’associació En Bici sense edat, els residents poden gaudir d’aquesta magnífica experiència que significa per a ells tornar a passejar en bicicleta i gaudir de l’aire lliure

La vilassarenca Anna Santos realitza cada divendres un taller d’artteràpia a la residència, on els participants expressen les seves emocions amb colors i pintura.

Des de fa uns mesos, alumnes de l’ESO de l’IES Thos i Codina i del Col·legi Mare de Déu de Lourdes de Mataró realitzen activitats d’acompanyament amb els residents de Sant Josep, també compta amb voluntaris formats i acreditats de la Fundació Hospital que realitzen acompanyament, així com un servei de psicologia que funciona cada dijous per ajudar a residents i famílies en el procés d’adaptació.