PepsinaDesprés d’unes setmanes amb incerteses provocades per la vaga dels lletrats judicials, s’ha confirmat el calendari previst. El 28 de maig tenim eleccions municipals. Les més properes i sovint les més frustrants. Properes perquè l’administració municipal és la que ens afecta de manera immediata en el nostre poble, ciutat o indret on residim. Frustrants, perquè massa sovint les expectatives es queden en expectatives.

Les eleccions municipals són molt personalistes. En la majoria dels casos, d’una manera o altra, de més lluny o de manera més propera; coneixem al candidat i/o als que li fan costat en la candidatura. Això fa que aquells als que considerem bones persones, siguin els nostres candidats preferits.

Però, i aquí el però fa pupa. El ser bones persones, no vol dir que siguin els candidats idonis per defensar els nostres interessos. A vegades, crec que massa vegades, les bones persones tenen un gran defecte. Qüestionable, sí. Però defecte. Se tracta de que la seva bona fe, fa que els costi un munt dir que no, plantar-se. I quan aquestes bones persones, estan integrades com a simpatitzants o militants en un partit polític, massa sovint segueixen les directrius i consignes del partit (teledirigit des de molt lluny) obviant les directrius i consignes; i les veritables necessitats, que li venen donades pel veïnat, pels seus conciutadans.

Ull! Consignes, directrius i necessitats dels nostres conciutadans, que de ben segur, seran nomenades en xerrades, discursos i/o mítings en campanya electoral; però que disten molt de les prioritats i dels interessos dels que, des de la llunyania partidista, dirigeixen i decideixin que, quan i com s’ha d’actuar en el teu poble.

En el meu cas, he optat per fer costat en Quim Fernàndez. Bona persona, però allunyat del partidisme com jo mateix. Una persona coneixedora com pocs de tot l’entramat municipal, com així li reconeixen els seus adversaris polítics. Capaç d’aglutinar amb el seu lideratge, sensibilitats políticament diferents, però que com ell o com jo mateix, prioritzem Mataró i fugim dels partidismes avocats en lluites fratricides.

Amb aquesta prioritat i amb la sana intenció de millorar el meu poble, faig costat a la candidatura de @MataróEnsMou, encapçalada per @QuimFdezOller de cara a les properes eleccions municipals del 28 de maig.

Octavi Nonell