“El cos per caure” és una manera de llegir amb veu i guitarra. Són 12 cançons que Neus Borrell i Miquel Joan han compost amb els dits oberts i la llengua d’aire.

“El cos per caure” és una somatització de 12 poemes: “Oda del poble rural” de Blai Bonet, “Un pardal” de Jaume Coll, “Cambra de la tardor” de Gabriel Ferrater, “Nao me procures ali” de Hilda Hilst, “Ras i Curt” de Núria Martínez-Vernis, “Cançó de bressol” de Maria-Mercè Marçal, “Culte”, “Coralí” i “Com un cel” de Perejaume, fragments del llibre “La medium i el poeta. Una conversa astral entre Josefa Tolrà i Joan Brossa”, “Sotragada” de Guim Valls i “Dimonis” de Jacint Verdaguer.

Aquest nou disc arriba després de “Tot dorm” (2019), vuit cançons que entrellacen música i poesia. Aquesta vegada l’esquelet del treball vertebra sobre la veu lliurada i la guitarra colpejada. És la música que va al poema, el bressola, i no a l’inrevés. El títol ve del poema “Ras i curt” de Núria Martínez-Vernis, la tercera cançó del disc, de la que han fet un videoclip col·laborant amb la companyia de dansa Lafonte amb Clio Van Kerm i Laura Azuaga i la realitzadora i directora del vídeo Alba Cros Pellissé. 

“El cos per caure” perquè la música no té cos, però sense els cossos no és. Com el vent del fagot que viu entre els llavis de qui l’escolta.

Neus Borrell (Sant Pol de Mar, 1993) i Miquel Joan (Lleida, 1991) va publicar el seu primer disc, “Tot Dorm” l’any 2019. El seu primer treball obre una manera de compondre del duet; buscar en la poesia una font d’interpretació i creació musical. Amb la publicació d’aquest àlbum, Neus Borrell i Miquel Joan portaven a terme un primer projecte musical que incloïa des de cants tradicionals fins a poemes musicats d’Anna Dodas, Jacint Verdaguer i Perejaume. 

Col·laboren amb Núria Martinez Vernis en “Veus la poesia?” un recital on posen música i veu a Anna Dodas i Jacint Verdaguer (Festa Verdaguer a Folgueroles i Festival Barcelona Poesia, l’any 2019) i a col·laborar amb Perejaume i Sílvia Bel a “Xilema” (Festival Barcelona Poesia, l’any 2019 i Festival Alcools a la Sala Beckett l’any 2021).

El 2022 obren un centre de creació en una masia als peus del Montseny, el Centre de Creació Can Bonamic (Sant Esteve de Palautordera) i és aquí on, mentre fan vida, componen i graven el seu segon disc, “El cos per caure”.