La CUP Mataró ha anunciat les deu primeres persones candidates que conformaran la llista electoral per a les eleccions del proper maig. La candidatura, encapçalada per Carlos García i Marta Vihé, compta amb diferents perfils d’activistes, barrejant joventut i experiència.

La llista, segons fons de la CUP, té la voluntat d’entrar amb força al consistori i condicionar totes les polítiques del mateix cap a l’esquerra.

La candidata Marta Vihé assegura que “Entrarem per traslladar la veu de les lluites que hi ha als carrers fins a la institució, i per demostrar que les coses poden fer-se radicalment diferent de com s’han fet fins avui: posant les vides de la gent al centre.”

Per la seva part, Berta Mora ha explicat alguns dels eixos que la candidatura vol portar al consistori: “Deixarem ben clar que la llengua catalana ha de ser la llengua vehicular a les institucions i la fomentarem en tota la seva vessant social, com no pot ser d’una altra manera. Així, parlant clar i català, posarem a sobre la taula la necessitat de parlar de Salut Mental en l’àmbit local i començarem per l’elaboració d’un Pla Municipal de Prevenció i Intervenció de la Salut Mental en coordinació amb els centres educatius, el Servei d’orientació i acompanyament a les famílies, Àrees Bàsiques de Salut i Benestar Social”.

“Estar al costat de la gent vol dir impulsar totes aquelles polítiques que ajuden les persones en el seu dia a dia, amb una perspectiva clara de cap a on ha d’anar la nostra ciutat per ser més accessible, feminista, sostenible i sobirana. Parlem, per exemple: de municipalitzar i controlar aspectes essencials de la nostra ciutat com la recollida de residus, garantir el dret a l’habitatge a través d’un parc públic d’habitatge per al lloguer o d’obrir les decisions de l’Ajuntament a la ciutadania dotant de poder decisori els Consells Territorials”, ha puntualitzat l’alcaldable Carlos García.

La llista completa compta amb noms com el de la militant sindical i treballadora social Berta Mora, el fundador de la CUP Mataró Joan Jubany o l’exregidor d’Argentona, ara resident a Mataró, Arnau Aymerich. La llista completa es donarà a conèixer el dia de Sant Jordi.

En els deu primers llocs, la llista compta amb:

1. Carlos García Cádiz

2. Marta Vihé Illescas

3. Toni López De Haro

4. Berta Mora i Clapés

5. Quim Serra i Toro

6. Sílvia Bofill i Mas

7. Arnau Aymerich Casas

8. Lara Navarro Ramírez

9. Joan Jubany i Lorente

10.Maria Barba