El Punt Bici és un espai d’ús lliure i gratuït que està equipat amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta.

El RACC i l’Ajuntament de Mataró han ubicat al Parc Central, als entorn de l’avinguda del Corregiment de Mataró amb el Camí de La Geganta, el primer Punt Bici del municipi. La finalitat d’aquest punt és promoure l’ús de la bicicleta en l’àmbit urbà, així com facilitar la intermodalitat a aquelles persones que combinen l’ús de la bici amb altres modes de transport, com el tren.

Es tracta també del primer punt d’autoreparació per a bicicletes que el RACC instal·la a la comarca del Maresme. Amb aquest, el club ja ha instal·lat 15 punts bici a diferents estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, i a municipis com Sant Cugat, Esplugues de Llobregat, Rubí, Badalona i Barcelona. La previsió és continuar ampliant aquesta xarxa. Els Punts Bici del RACC són espais d’accés lliure i gratuït, equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes. S’ubiquen en punts estratègics de les ciutats on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic, i tenen l’objectiu de fomentar la intermodalitat facilitant la mobilitat ciclista.