L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa una que consisteix a fomentar l’ús d’envasos i bosses reutilitzables en el marc del Pla de prevenció de residus.

Els mercats de la plaça Gran i la plaça de Cuba seran els mercats a porta a terme aquesta campanya. Els venedors de fruita i verdura faciliten als clients un pack de tres bosses de reixeta reutilitzables, i les peixateries, parades de venda de pesca salada o llegums i carnisseries donen carmanyoles per posar-hi els productes comprats. La campanya distribuirà 500 carmanyoles i 600 paquets de bosses.

També es lliura als clients un fulletó explicatiu amb més consells per aconseguir un dia a dia amb menys plàstics, i a l’accés als mercats s’hi podran trobar informadors que expliquen els impactes dels envasos i embalatges de plàstic d’un sol ús i les alternatives per reduir-los.

Els paradistes del Mercat de la Plaça Gran han començat avui a distribuir les bosses i carmanyoles als seus clients.  Divendres 31 i dissabte 1 d’abril la campanya arribarà també al Mercat de la plaça de Cuba.