La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més important de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles.

L’Ajuntament de Mataró ha instal·lat tres cartelleres informatives generals que identifiquen sobre un plànol la ubicació de 51 espècies: una a l’entrada principal del recinte antic del Parc i les altres dues als dos extrems de l’espai ampliat al 2000 (a l’alçada del Camí de la Geganta amb avinguda del Corregiment de Mataró, i de la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer amb la Via d’Europa). A l’interior de la zona verda els exemplars més rellevants estan localitzats amb 51 fites individuals, amb informació de cada espècie, com a quina família pertany, l’origen i els mesos habituals de floració, i una il·lustració de l’arbre o arbusts. Aquesta senyalització permet fer un recorregut interpretatiu per conèixer la riquesa botànica de l’espai.

A més, l’Ajuntament ha posat en marxa una pàgina al web municipal que es pot consultar a l’apartat de Medi ambient i Sostenibilitat. Aquest espai web conté informació ampliada sobre les espècies senyalitzades i sobre el Parc Central en general.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en valor el Parc Central, un dels principals pulmons verds de la ciutat amb 129.403 m2 i situat al centre geogràfic de Mataró. Un espai per passejar, fer esport, i per al lleure i el gaudi general de tots els mataronins i mataronines, on el seu destacat patrimoni natural conviu també amb l’organització d’activitats de ciutat.