Un nou curs de formació permetrà a 6 dones incorporar-se a treballar a l’empresa que gestiona el servei municipal d’autobusos, Avanza Movilidad Integral, SL, per cobrir baixes o vacants.

 

La concessionària de Mataró Bus, Avanza Movilidad Integral, SL, assumeix el cost de la formació que permetrà a les participants obtenir el carnet D i el Certificat d’Aptitud Professional, requisits necessaris per habilitar-les com a conductores d’autobús. L’objectiu és promoure la incorporació de dones a la plantilla de personal i l’ocupació de dones del municipi.

El procés de selecció prèvia s‘ha fet amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament. Les classes teòriques es fan al Centre Cívic Pla d’en Boet, i durant la formació s’impartiran també classes pràctiques de maniobres i circulació. El curs acaba el 20 d’abril.

Al 2022 va tenir lloc una primera formació de dones conductores que l’estiu passat es van poder incorporar a la plantilla de Mataró Bus per fer substitucions de vacances i cobrir baixes i permisos.