El grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró lamenta que el govern municipal no hagi votat a favor de crear una oficina antiokupació, tal com van proposar en el darrer Ple.

El Grup Municipal de Ciutadans (CS) a l’Ajuntament de Mataró ha criticat que el govern de la ciutat no hagi votat a favor de la seva proposta de resolució que demanava la creació d’una oficina antiokupació, el reforç de la unitat policial destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats i l’aplicació de la nova llei catalana contra l’ocupació il·legal d’habitatges.

Des de la formació liberal creuen imprescindible treballar en l’aplicació d’aquesta llei i veuen amb preocupació que En Comú Podem, partit de l’actual regidora d’habitatge, votés en contra de la seva aprovació. Així mateix, destaquen que és imprescindible lluitar contra l’ocupació a Mataró amb totes les eines que permeti la llei.

El grup municipal liderat per Cristina Sancho ha explicat que “les okupacions són un exemple de com no sols el propietari, sinó també els veïns es converteixen en víctimes dels okupes en sofrir danys en els seus edificis i en alguns casos danys personals molt greus. Per aquest motiu, és necessari aplicar totes les eines legals a l’abast de l’administració per a lluitar contra l’okupació però també són necessàries reformes normatives que permetin major eficàcia i rapidesa per a desallotjar i recuperar pels seus legítims propietaris les propietats ocupades”.

Els liberals també han assenyalat que, malgrat la nova llei aprovada pel Parlament on es faculta als ajuntaments a promoure desallotjaments davant ocupacions conflictives, la normativa actual per a lluitar contra les ocupacions il·legals d’immobles és un fracàs. En aquest sentit, des de Ciutadans han explicat que “actualment, la legislació no permet que les comunitats de propietaris siguin legitimàries indirectes per substitució del propietari perquè exerceixin les accions de defensa de la propietat que li corresponen al propietari si el propietari no les exerceix. D’aquí ve que sigui necessari promoure reformes legals per a defensar la propietat privada, garantir la convivència i la seguretat, i lluitar contra l’okupació d’immobles facultant a les comunitats de propietaris”.