La cantant i compositora Mireia Vilaseca llança un nou single anomenat “Impotència” en commemoració amb el Dia Internacional de la Dona. La cançó tracta les problemàtiques que les dones han de suportar diàriament i és una crida a la lluita contra la violència de gènere i l’opressió masclista.

 

Mireia Vilaseca, nascuda a Alella (Maresme) l’any 2000, expressa la seva ràbia i impotència davant les injustícies que les dones han de suportar al llarg de les seves vides. La lletra denuncia les violències invisibilitzades que les dones pateixen quotidianament i que s’han normalitzat fins al punt que se’n parla poc.

“Impotència” és una cançó que neix d’un sentiment de ràbia que ens acompanya a les dones al nostre dia a dia. D’un sentiment que estem condemnades a tenir des que naixem i que s’ha normalitzat. Estem sentenciades a ser sexualitzades des de nenes i aprenem a conviure amb actituds masclistes que també són violentes. Estem cansades que ens repassin amb la mirada quan caminem pel carrer, cansades d’arribar a casa patint i corrents per si ens passa alguna cosa, cansades de sentir que ens persegueixen, de què les persones del nostre voltant ens diguin com actuar i que ens facin sentir que som unes exagerades. Mireia Vilaseca

“Impotència” vol ser una crida a totes les dones perquè continuïn lluitant i no deixar passar cap actitud masclista més. Mireia Vilaseca espera que amb aquesta cançó, les dones puguin sentir-se més unides i fortes per aconseguir una societat més igualitària i lliure de violència de gènere.

El novembre de 2022 Mireia Vilaseca va publicar el seu primer disc “Des de dins”, i va quedar entre les 10 finalistes en la categoria d’Artista Revelació als Premis Enderrock. El disc compta amb 11 temes on la cantant busca compartir tot el que sent i escriu.