A partir del 24 de febrer i fins al 22 de març es podrà formalitzar la preinscripció a les llistes d’espera de les Comparses institucionals per als anys 2023 i 2024. S’haurà de fer telemàticament al portal de Tràmits de l’Ajuntament de Mataró, als punts d’atenció ciutadana presencialment, o al 010, i s’hauran de complir un seguit de requisits.

D’acord amb el Reglament d’ús i funcionament de les comparses institucionals del seguici festiu institucional de Mataró, les antigues llistes d’espera han quedat anul·lades. Aquelles persones que formaven part de les antigues i vulguin ser incloses a les noves hauran de realitzar una nova inscripció, el mateix procediment que han de seguir els nous interessats.

L’obertura de les llistes és per a totes les colles, és a dir, tant per figures, com comparses de foc, com musics. Així doncs les persones interessades es poden inscriure per ser Diablessa, ser portadora o portador del Drac, el Dragalió, la Momerota, la Momeroteta, l’Àliga, els Nans o els Gegants, o per ser responsable de Nans. I si prefereixen fer ballar les figures i les diablesses, poden inscriure’s a Tabalers do Maresme, tabalers de la Momerota, Momeroteta, Drac o Dragalió, flabiolaire de la Família Robafaves, grallera amb la Momerota o la Momeroteta, o ser Ministril de l’Àliga.

Per ser membre d’una colla hi ha un requisit d’edat mínima i no es pot fer la preinscripció si no es té aquesta edat.

Les persones interessades es poden apuntar a més d’una colla i en aquest cas només cal fer una inscripció.

En totes les colles es valoraran les aptituds i capacitats necessàries per a l’exercici de la tasca dins la colla assignada a través d’una prova prèvia. En el cas dels portadors i portadores, faran provar la figura per veure si l’interessat la pot aguantar i fer ballar. En el cas de músics, es farà una petita prova per comprovar que es tenen els coneixements mínims de l’instrument.

El 22 de març serà el darrer dia per formalitzar la inscripció. El 24 de març es publicarà la llista provisional de les persones admeses i el 31 de març la llista definitiva. El mateix 31 de març es farà el sorteig per decidir el número de tall i el 14 d’abril es publicarà la llista ordenada.

En funció de les baixes o excedències que hi vagin havent a les colles es generaran les vacants. Llavors serà quan es recorrerà a la llista per entrar a formar part de les colles sol·licitades.

.