A través de la campanya d’emergència promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Mataró aporta 8.000 € per donar suport a la població víctima d’aquesta catàstrofe natural que ha sacsejat el sud de Turquia, Síria i Kurdistan.

 

Diversos terratrèmols van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan a primera hora del matí del passat 6 de febrer. Fins ara, s’han registrat més 30.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

L’Ajuntament de Mataró aporta 8.000 € a través de la campanya d’emergència promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població víctima del terratrèmol que ha sacsejat el sud de Turquia, Síria i Kurdistan. Es tracta d’una situació de crisi humanitària que afecta a una zona castigada anteriorment per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones refugiades. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats.


Col·laboració ciutadana

Atenent a les recomanacions del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es recomana a la ciutadania que vulgui col·laborar de manera solidària que ho faci a través d’aportacions econòmiques, a institucions oficials i ONG’s reconegudes, de les quals es pot trobar informació a la web de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, de la Generalitat de Catalunya i a la web del Fons Català de Cooperació. En concret, per destinar fons a la campanya d’emergència es poden fer arribar donacions tant públiques com privades als següents comptes bancaris:

Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per tal que es destini al terratrèmol de Kurdistan, Síria i Turquia, cal incloure el concepte: Campanya 3829 – Terratrèmol

En aquest sentit, es desaconsellen les campanyes de recollida de materials de qualsevol mena, doncs són més efectives les aportacions econòmiques perquè així les entitats d’ajuda humanitària especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els territoris on es duran a terme els projectes de reconstrucció i suport a les víctimes, per tal d’incentivar les economies locals, facilitant així una millor tasca de suport a la ciutadania damnificada.