Al voltant del 19 de febrer, Dia contra la LGTBIfòbia a l’esport, es posa en marxa a Mataró una campanya comunicativa i de conscienciació amb el lema “Esport amb Orgull, sense respecte no guanyes”. L’entitat Mataró LGTBI+ lidera aquesta iniciativa, que amb el suport de l’Ajuntament, vol fer-la arribar a entitats, clubs, equipaments esportius, centres educatius i a tota la ciutadania.

 

Amb el lema “Esport amb Orgull, sense respecte no guanyes” Mataró posa en marxa una campanya al voltant del 19 de febrer, el Dia contra la LGTBIfòbia a l’esport. La informació arribarà a la ciutadania a través de diferents suports com en alguns dels autobusos de la flota de Mataró Bus, cartells en equipaments educatius i esportius, xarxes socials i marquesines, entre d’altres.

Una de les principals accions de la campanya és aconseguir que entitats i clubs s’adhereixin al manifest que és el següent:

Nosaltres, (nom de l’entitat), com a club o associació que creiem en els valors d’inclusió, col·laboració, respecte i treball en equip que l’esport fomenta, ens comprometem a lluitar fermament contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere i no tolerarem en els nostres espais de pràctica esportiva qualsevol actitud lgtbifòbica, ni física ni verbal, i censurarem qualsevol gest o declaració de qualsevol persona que pertanyi al club, tant esportistes com entrenadors i personal tècnic.

Així mateix, animem els nostres aficionats i aficionades a que segueixin el nostre exemple i visquin l’esport des d’una actitud respectuosa, eliminant i censurant els comentaris sexistes i LGTBIfòbics dels nostres pavellons.

A més, el 19 de febrer, a les 11 h, està previst portar a terme un partit de futbol sala entre regidors i regidores del consistori mataroní i socis i sòcies de l’entitat Mataró LGTBI+.