La Junta Local de Seguretat fa balanç de les quatre primeres setmanes de funcionament del dispositiu conjunt, focalitzat en combatre la reincidència delictiva. També s’ha constatat la tendència a la baixa de les usurpacions d’immobles.

 

El dispositiu de patrulles conjuntes de Policia Local i Mossos d’Esquadra contra la reincidència delictiva ha detingut 6 persones amb requeriments judicials pendents. Se n’ha donat compte durant la Junta Local de Seguretat de Mataró celebrada recentment.

Durant les quatre primeres setmanes de funcionament d’aquest dispositiu conjunt, les patrulles mixtes han realitzat 500 identificacions preventives que han comportat la detenció d’aquestes 6 persones que tenien ordres judicials pendents; 90 intervencions de substàncies estupefaents i 10 d’objectes considerats perillosos (bats de beisbol, punys americans, armes blanques…). Aquests comisos han anat acompanyats de les corresponents denúncies administratives.

Les patrulles conjuntes estan formades per quatre agents motoritzats, dos de Policia Local i dos de Mossos d’Esquadra. Es tracta d’uns operatius preventius que treballen de manera intensiva sobre els espais públics posant el focus en localitzar persones amb un perfil delictiu.

A més d’aquest dispositiu, la col·laboració dels diferents cossos policials també es duu a terme amb diversos operatius interpolicials en què hi prenen part Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. En el marc d’aquests dispositius, al llarg de 2022 s’han realitzat 44 inspeccions i 279 identificacions que han comportat 31 detencions per incompliment de la Llei d’Estrangeria i 6 per ordres judicials pendents; 13 denúncies per tinença de drogues i 3 per possessió d’armes.

Per altra banda, la Junta Local de Seguretat també ha certificat la tendència a la baixa de les usurpacions d’immobles a la ciutat en el segon semestre de l’any passat. Durant el 2022 s’han registrat 385 denúncies penals per ocupacions (la majoria es van presentar entre gener i juny, i només un 32% s’han presentat en els últims sis mesos). Al llarg de l’any passat, la Policia Local va aconseguir frustrar 192 usurpacions, moltes gràcies a la col·laboració de la ciutadania en la detecció i denúncia d’aquests fets.