El grup municipal d’Esquerra Republicana a Mataró pregunta al govern per un cas de possible maltractament i tràfic de cadells en una botiga de Mataró.

 

Tal com explica el grup municipal d’Esquerra Republicana en un comunicat, a principis de l’any 2022 la Guàrdia Civil va procedir a la inspecció i tancament de la botiga d’animals Guau Guau, a la Via Europa de Mataró. Va ser en el marc d’una operació anomenada Canicat contra la comercialització il·lícita d’animals domèstics.

El cas venia de lluny, ja que des del 2019 s’havien anat registrant diversos episodis de possible maltractament animal i vulneració de les normatives de protecció dels animals. Fets que queden recollits com a denúncies i queixes dels veïns.

Poc temps després de ser tancada, la botiga va tornar a obrir i van seguir venent gossos importats de l’Europa de l’Est.

Durant l’últim mes la botiga va romandre tancada, però fa uns dies va tornar a obrir i es té constància de la importació de cadells provinents d’Eslovàquia per a ser venuts a la botiga.

Fa anys que es denuncien irregularitats relatives a la compra-venta de cadells, la qual no es pot fer si no és complint amb un seguit de condicions. Així i tot, les màfies falsifiquen les partides de naixement i el llibre de vacunes per tal de poder-los vendre de ben petits. Això no només és un problema sanitari sinó que també és un problema pels animals, ja que molts d’aquests acaben morint per falta de vacunes.

És per tot això que, ara, davant de noves evidències, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha tornat a insistir preguntant al Govern quines mesures s’estan prenent per defensar els drets dels animals i assegurar-se que es compleixen totes les normatives.

Els republicans insisteixen en que cal una bona regulació i un increment de  les inspeccions a aquest tipus de locals per tal de garantir el dret dels animals.