Les jornades de treball es faran els dies 11 i 25 de febrer, de 10 a 13 h, al Centre Cívic Cabot i Barba. Es convida a tota la ciutadania a participar i aportar el seu punt de vista per introduir canvis i millores a Les Santes de 2023.

Les Santes es viuen intensament, es comparteixen, el públic s’hi identifica, però el govern municipal creu que sempre hi ha espai per a la millora i per a canviar la mirada amb la qual es treballen i es viuen. Per aquest motiu, es vol obrir espais de debat que ajudin a detectar diferents interessos i sensibilitats per anar incorporant a la festa major.

Per això els dies 11 i 25 de febrer es realitzaran cinc grups de debat sobre qüestions que afecten el funcionament, l’organització i els formats de la festa i que es consideren importants per poder treballar i consensuar amb els diferents agents implicats i amb la ciutadania en general.

 

El dia 11 de febrer es tractarà:

Accessibilitat: davant la necessitat de respondre a les demandes de la ciutadania i concebre les activitats des d’una perspectiva inclusiva, accessible i oberta, cal plantejar alguns canvis o matisos en la manera com es desenvolupen algunes de les activitats actualment. Com es pot fer una festa oberta a tothom? Quina és la millor fórmula?

Voluntariat: l’organització de la Festa Major i  de l’activitat de cultura popular és possible gràcies a la implicació voluntària d’una part de la ciutadania. El suport d’aquestes persones i d’altres que col·laboren en els diversos actes que conformen la festa necessita promoure’s, donar-se a conèixer i guanyar noves implicacions. Com es pot arribar a un segment més ampli de la població?

Programació: la programació d’actes tradicionals i de consuetud, es complementa amb activitats culturals de diversos tipus: música, circ, teatre… Una programació cultural pensada per a tots els públics. Com s’ha de cercar la millor programació? Cal promoure les iniciatives locals i emergents o cercar grans referents de l’actualitat?

El dia 25 de febrer es tractarà:

Perspectiva de gènere: cal poder analitzar Les Santes des de la perspectiva de gènere, valorant el paper de l’home i la dona en cada un dels seus àmbits, tant en l’organització, la celebració i la participació, com en allò que es deriva de la celebració de la festa; amb l’objectiu d’eliminar les possibles desigualtats existents. Què es pot fer perquè tothom hi sigui més present i amb un paper més rellevant? Com s’atenen els riscos que hi puguin sorgir?

Consuetud: la Festa Major compta amb una estructura definida que el pas del temps ha concretat quins en són els actes tradicionals i qui són els participants en aquests. Cal fomentar espais per a la incorporació de nou actes? Cal redefinir els actuals per permetre la incorporació de nou col·lectius?

Per a participar-hi caldrà una inscripció prèvia, a través del web lessantes.cat, que estarà actiu a partir de demà, dia 3 de febrer.