La Germandat Antiga de Sant Antoni Abat i l’Ajuntament de Mataró organitzen, una vegada més, els tradicionals Tres Tombs en honor a Sant Antoni Abat, com a homenatge a traginers, pagesos i animals de peu rodó.

 

La festivitat de Sant Antoni Abat, una de les més arrelades al calendari de festes tradicionals del país, se celebrarà a Mataró el diumenge 5 de febrer a les 12 h al passeig Marítim, amb un recorregut ampliat que anirà del Passeig del Callao fins a l’entrada del Port.

La tradició consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i d’altres animals de tir rebent la benedicció dels animals. Antigament, es donava tres voltes al voltant d’un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Més endavant, els tombs es traslladen al voltant de l’església de Sant Antoni o en la seva absència, entorn de la imatge del sant, des d’on es fa la benedicció dels animals.

El primer tomb era per demanar protecció pels animals, el segon tomb, per demanar una bona collita i el tercer, per fer demanar salut per a les persones.

Una quinzena de carros i carruatges representatius de la mobilitat, els serveis, els transports entre pobles o de les feines agrícoles i rurals es concentraran al passeig del Callao, on a partir de les 12 del migdia iniciaran el recorregut. L’acte comptarà amb l’organització de la Comissió de Setmana Santa de Mataró en la tradicional benedicció dels animals que es farà al costat del Centre Natació Mataró.