La Fundació Crea Dance és una entitat publico-privada que vol ser una eina de transformació social a través de les arts escèniques, especialment la dansa. L’entitat vol ajudar en la vertebració del territori i contribuir a la millora de la vida de les persones des d’una postura compromesa amb la comunitat.

 

La Fundació Crea Dance busca generar una estructura que doni suport les arts escèniques i a l’educació i que dinamitzi i humanitzi el panorama social a partir d’una companyia de dansa de gran qualitat com a motor del projecte, una entitat que s’inspira en models d’organitzacions culturals i companyies de dansa d’arreu del món que Maria Rovira ha conegut i en les quals ha treballat al llarg de la seva trajectòria internacional com a coreògrafa.

Es tracta d’una entitat pionera a Catalunya de caràcter publico-privat que compta en el seu patronat amb el Consell Comarcal del Maresme, a través del seu Vicepresident, Joaquim Arnó, i el Conseller delegat de Serveis a les Persones, Marc Bosch, i amb les clíniques Fertilab amb la seva fundadora, Marta Antich, com a Presidenta.

La Directora Artística de la Fundació és la coreògrafa mataronina Maria Rovira i la Coordinadora i Cap de producció és Marina Cardona. Amb aquest equip, la Fundació vol ser l’entitat social referent de la dansa, l’art i la cultura del Maresme al món, tot desenvolupant un projecte artístic i social de qualitat i innovador amb un espai de creació obert i en diàleg permanent amb el territori.

El programa social de la Fundació Crea Dance parteix de la dansa com a motor vehicular amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones. Un ambiciós projecte que, mitjançant la incorporació d’aliances amb les diferents entitats locals referents vol donar visibilitat a la societat i al territori. Les quatre línies d’actuació del programa són la infància, l’adolescència, les persones amb capacitats diferents i la gent gran.

La Crea Dance Company és una companyia resident a Mataró amb la coreògrafa Maria Rovira com a Directora Artística. La darrera producció ha estat Odissea, un viatge trepidant a través de les imatges amb una creació visual on el treball físic i a la vegada poètic ens porten la idea d’absència, de supervivència i de la petjada palpable del sentiment, que tot just s’ha representat al Teatre Monumental de Mataró després de l’èxit del Mercat de les Flors, qui n’és coproductor juntament amb Los Teatros del Canal.