Aquest dimarts 24 de gener, Pim Camprubí, candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Mataró, va oferir una conferència de ciutat titulada “La Mataró que tots volem”.

 

Camprubí, va voler dibuixar les línies del projecte d’Esquerra Republicana per a les eleccions del 2023, amb un objectiu clar: aconseguir una alcaldia republicana a la capital del Maresme i treballar per la ciutat que tots volem.

En aquest sentit, va apuntar que “fa més de quaranta anys que estem governats pel mateix partit, que té una visió determinada de la ciutat i un projecte esgotat”, i s’ha presentat com a alternativa per retornar la il·lusió i l’orgull de ciutat.

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana ha exposat la necessitat de tenir una ciutat al servei de les persones. Per aconseguir-ho, Camprubí apunta tres eixos imprescindibles:

  • Una Mataró al dia, perquè “la gestió ordinària de la ciutat no funciona. La seguretat, la neteja, l’estat de la via pública… han de millorar”. I en aquest sentit Camprubí va aportar propostes com la creació d’un pla de Xoc per millorar l’estat de la ciutat, des del primer dia i sense estar pendent del calendari electoral com fa ara l’actual Govern Municipal. Per això Camprubí va insistir en el fet que “la ciutat no pot estar deixada, i cap govern s’hauria d’atribuir el bon funcionament de la gestió ordinària de la ciutat. Això hauria de ser una obligació”.
  • Una Mataró ben planificada, per respondre a la necessitat de “relligar la ciutat entre ella i també amb el seu entorn. Hem de posar l’urbanisme al servei de la gent”. Per aquesta banda va destacar la necessitat de repensar l’anella ciclista per posar-la al servei de la ciutadania així com convertir l’N-II en un eix per les persones. Pel que fa a la planificació de la ciutat va voler destacar també la necessitat de relligar la ciutat, de l’Havana a Cerdanyola i de Rocafonda al Pla d’en Boet. Va apuntar que “la connectivitat també és important per garantir una ciutat dinàmica i activa, on el comerç local i de proximitat sigui accessible”.
  • Una Mataró de futur, enfocada a aprofitar el gran patrimoni cultural i artístic, el front marítim o la història industrial de la ciutat. En aquest àmbit Camprubí proposa considerar el comerç urbà com un sector essencial de la ciutat, perquè “crea riquesa, llocs de treball, seguretat i cohesió”. També en aquest àmbit va assegurar promoure la quarta biblioteca, apostar per un espai escènic/auditori per aprofitar tot el talent de Mataró i la comarca i la necessitat d’un palau d’esports d’acord amb la importància dels clubs i la ciutat. Per acabar, Camprubí va voler entomar un repte majúscul que tenim com a societat i com a mataronins: el futur de la nostra llengua. Realitzant una declaració d’intencions clara va afirmar voler crear “una regidoria de política lingüística per tal de reforçar el català en tots els àmbits municipals”

A través d’aquests tres eixos, i amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat que no deixi ningú enrere, Pim Camprubí es va mostrar convençut i amb força per mirar endavant amb una il·lusió renovada, per fer que Mataró torni a ser protagonista.