EL BODEGÓ, una nova exposició que neix de la tasca duta a terme per posar en valor el Fons d’Art de la Fundació Iluro i que reflexiona entorn el concepte del bodegó.

 

Per tercer any consecutiu, la Fundació Iluro inaugura una mostra a partir d’una selecció d’obres del seu Fons d’Art. Enguany es treuen a la llum un total de vint-i-sis obres que mostren tot tipus de bodegons pintats, la gran majoria d’ells, al llarg del segle XX.

Les obres, d’autors reconeguts, tant locals com internacionals, ens conviden a reflexionar sobre la multitud de formes, estils i maneres d’entendre un mateix gènere pictòric en un període acotat de la història de l’art pel que fa a temps i localització.

En aquesta exposició s’hi podran veure obres de Manuel Ángeles Ortiz, Joaquin Asensio Mariné, Amadeu Casals, Antoni Clavé, Manuel Cusachs, Jordi Cuyàs, Rafael Durancamps, Marta Duran, José Luís Lázaro Ferré, Pablo Mañé, Lluís Masriera, Oriol Muntané, Josep Novellas, Alfred Opisso, Perecoll, Pere Planells, Jordi Prat Pons, Pere Pruna, Josep Roca Sastre, Fracesc Ruestes, David Salvadó, Josep Serrasanta, Philip Stanton, Joan-Josep Tharrats i Antoni Vila Arrufat.

Tanmateix, aquesta exposició enten el bodegó com un gènere artístic que pot esdevenir un document històric de l’època en què ha estat creat i que, per tant, ens permet conèixer molts aspectes de diferents èpoques i de cada societat.

Seguint amb la línia encetada a les exposicions de PAISATGES (2021) i DONES (2021-2022), les xarxes socials esdevindran claus altra vegada per tal de dinamitzar l’exposició. Aquest any es presenta un concurs fotogràfic per Instagram. Caldrà fotografiar un bodegó que sigui representatiu del segle XXI.

D’altra banda, l’exposició va acompanyada un cop més de servei educatiu, tant per a centres educatius com per a famílies. D’aquesta manera, els organitzadors, segueixen fomentant la  participació directa del públic a l’exposició.

L’exposició podrà ser visitada a l’Ateneu Centre Cultural, La Riera, 92 de Mataró, des de divendres 3 de febrer al diumenge 2 d’abril de 2023, en els horaris habituals. La inauguració tindrà lloc el divendres 3 de febrer i hi està prevista la presència d’una representació d’artistes.