Casualment, fent un repàs al que diuen les xarxes socials, hi trobo aquest tuit:

Cerco informació, pregunto, i em passen l’enllaç a una notícia que porta el següent titular: “L’Ajuntament assumeix la figura d’en Pellofa per suavitzar-lo”. Una vegada dins, el text segueix: “Cultura treballa en una versió reduïda de Carnestoltes sense Pregó ni Sant Sopar i escull per càsting qui s’ocuparà de la figura, amb més caràcter infantil”.

Segons el mitjà local que publica la notícia, l’Ajuntament ha pres dues grans decisions:

  • La primera, queen Pellofa només apareixerà a la Rua i al ball infantil i NO ES FARAN l’Arribada i el Pregó del divendres, ni el Seguici de les darreres hores i el Sant Sopar amb la mort del dimarts.
  • La segona, que la figura ha de ser menys provocadora, mordaç o crítica. Volen un Pellofa més suau, que no trepitgi ulls de poll.

A més, sempre segons la premsa, aquestes mesures vindrien acompanyades d’una retallada pressupostària.

És curiós que això passi justament en un any electoral. Recordem que, només tres mesos després de celebrar-se el Carnestoltes, la ciutadania serà cridada a votar en unes eleccions municipals.

Sembla, doncs, que mentre el calendari d’inauguracions i presentació de nous projectes s’ha fet de manera estratègica, amb una magnífica programació per tenir-ho tot fet abans que la normativa electoral ho prohibeixi, les crítiques es volen esquivar de manera barroera.

De fet, d’un govern municipal (PSC-ECPM) que literalment ha desintegrat la participació ciutadana, no se’n podia esperar altra cosa.

Però, la notícia no acaba aquí. També ens anuncia una reducció pressupostària del 25% per a les Santes del 2023 respecte del 2022. Per qui no s’hi hagi fixat, les de 2022 van ser les darreres del mandat municipal, mentre que les de 2023 se celebraran després de les eleccions. Quan ja s’hagi format el nou govern municipal, que esperem pugui tenir una configuració diferent.

Quim Fernàndez