Una conferència institucional amb el títol “Les dones catalana a Ravensbrück. De l’anècdota a la història” a càrrec de la doctora en filologia espanyola i membre de Gexel, Mar Trallero, i l’ofrena floral davant del monument “Intolerància” al passeig de Carles Padrós, són els actes principals de la commemoració.

El 27 de gener és el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. Per aquesta raó, a Mataró es faran tres activitats organitzades conjuntament per l’Ajuntament i pel Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró.

La conferència institucional, que tindrà lloc el dimecres 25 de gener, a les set de la tarda, a la Sala d’Actes del Centre Cívic de Pla d’en Boet. Amb el títol “Les dones catalanes a Ravensbrück. De l’anècdota a la història” que anirà a càrrec de Mar Trallero Cordero. La conferenciant és doctora en filologia espanyola i membre del Grup d’Estudis de l’Exili Literari de 1939 (Gexel). Gexel és un grup d’investigació adscrit al Departament de Filologia Espanyola de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que es dedica a la reconstrucció de la memòria històrica, cultural i literària de l’exili espanyol de 1939.

L’ofrena floral es realitzarà el divendres 27 de gener, també a les set de la tarda, davant el monument “Intolerància”, situat al passeig de Carles Padrós a la confluència amb la plaça dels Drets Humans. L’acte comptarà amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).

Aquest any s’hi suma també l’exposició “Via Crucis en 50 estacions” de l’il·lustrador francès Jean Bernard Aldebert, que es podrà visitar del 20 de gener al 5 de febrer a la Biblioteca Pompeu Fabra.