L’obra de teatre «El cor del barri. Històries compartides a Cerdanyola» s’estrena a l’Espai Gatassa. Es tracta d’una iniciativa que s’inclou en el projecte «Barris i Comunitats, motor de transformació social» subvencionat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de millorar la convivència en la comunitat i les seves relacions a partir de l’enfortiment de la xarxa ciutadana existent i la cohesió de les persones que hi viuen.

Aquest projecte d’intervenció social comunitària ha utilitzat l’eina del teatre immersiu on l’espectador i espectadora són part del relat. El procés de creació ha consistit en la recerca de persones lligades al teixit associatiu del barri i també d’altres a títol individual que han volgut participar i construir aquesta proposta teatral comunitària. Ells han buscat la documentació per a la creació de l’obra, han preparat el guió, han fet els assajos de l’obra i ara, finalment, faran l’estrena pública.

La representació de l’obra, que és gratuïta, es farà a l’Espai Gatassa els dies 21 i 22 de gener, en dues sessions diària: a les 17.30 h i a les 19 h. Per fer la reserva de les entrades cal trucar a l’Espai Gatassa (93 7022832) o via online en aquest espai web.

Un dels objectius del projecte es troba en el procés que s’ha portat a terme durant aquests 6 mesos de treball amb les persones que han integrant el grup, que han treballat en la recerca documental de la història del barri, el coneixement i la recerca d’històries viscudes per veïnes i veïnes i un treball de reflexió, debat i consens entre el grup de participants per definir i representar finalment l’obra. També, entre les finalitats de la iniciativa, hi ha l’impacte i la repercussió de l’obra entre el veïnat, que serveixi com a element de reflexió i millora del coneixement del barri a través de les històries viscudes, i la cohesió entre veïns i veïnes.