La instal·lació fotovoltaica està alineada amb les polítiques de sostenibilitat energètica d’Aigües de Mataró, que gestiona la instal·laió, i el seu compromís amb l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. També s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima de l’Ajuntament de Mataró.

 

A finals de novembre es va posar en funcionament la instal·lació fotovoltaica situada a la coberta de l’edifici de TubVerd on es troben les màquines de vapor. La instal·lació consta de 168 plaques fotovoltaiques que tenen una potència pic de 64 kW i una producció estimada de 89 MWh anuals, en règim d’autoconsum.

La seva posada en servei permetrà reduir la necessitat d’electricitat convencional per fer funcionar les instal·lacions de TubVerd i suposarà un estalvi econòmic i energètic per aquesta infraestructura.

Aquesta serà la tercera instal·lació fotovoltaica a les instal·lacions d’Aigües de Mataró. La primera està situada a la coberta del dipòsit de Rocablanca, consta de 588 mòduls i produeix energia que s’injecta a la xarxa. L’altra instal·lació està situada a la coberta de les oficines situades al carrer de Pitàgores, i produeix energia per l’autoconsum. Aquesta energia s’utilitza també per la càrrega de la flota de vehicles elèctrics de la companyia.

La nova coberta fotovoltaica permetrà que el TubVerd, la xarxa urbana de distribució de calor i fred d’Aigües de Mataró, es continuï posicionant com un referent a nivell estatal de les fonts d’energia sostenible, d’origen local i basades en l’economia circular.