El divendres 16 de desembre es va celebrar al Pavelló municipal Euskadi la 8a Jornada Unifica’t on alumnes d’un centre d’educació especial i alumnes d’una escola ordinària comparteixen diferents activitats esportives i de foment dels hàbits saludables.

 

Un grup de 30 alumnes del Centre d’Educació especial Les Aigües i 35 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Mar Mediterrània han partivipat en la 8a Jornada Unifica’t, un projecte d’Special Olympics Catalunya. Els alumnes de primer curs del Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva de l’Escola Pia Santa Anna van ser els encarregats de les estacions esportives.

Els alumnes participaven en les estacions esportives de bàsquet, handbol, relleus i jocs cooperatius amb corda i també hi haurà una estació d’hàbits saludables. Tots aquests punts es planifiquen tenint en compte un disseny universal per a l’aprenentatge on es proposen multiplicitat d’opcions perquè tothom pugui participar i trobar la seva via d’aprenentatge.

  • Canviar les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual per tal que les persones participants puguin ser agents de canvi per una societat més inclusiva.
  • Afavorir el trencament de barreres físiques i socials que dificulten la participació personal.
  • Gaudir i compartir aprenentatges a través de l’activitat física i l’esport.
  • Millorar la qualitat de vida de l’alumnat amb discapacitat intel·lectual, afavorint al benestar emocional, les relacions interpersonals i el desenvolupament personal.