Divendres passat, a la Plaça de l’Onze de Setembre, al barri de Cerdanyola es va celebrar l’acte Què desitges per a Cerdanyola?, organitzat per la Taula d’Entitats, conjuntament amb els centres educatius del territori.

La inicitiva es presenta com una continuació de la que es va emprendre el mes d’octubre amb motiu de la XIII Mostra d’Entitats de Cerdanyola, en la que amb la participació dels centres educatius i entitats del barri es van dissenyar i crear unes grulles de papiroflexia en les quals els escolars van escriure els seus desitjos per a la comunitat.

Un cop passada la festa, els membres de les diferents associacions que formen part de la Taula d’Entitats de Cerdanyola van expressar la seva intenció de continuar compartint projectes i d’organitzar conjuntament nous actes, amb els què els infants, els joves i les entitats, en tant que són col·lectius d’aprenentatge mutu, puguin generar vincles més forts i permanents en el treball comunitari.

En la proximitat de les festes nadalenques, l’acte d’aquest divendres va consistir en la lectura dels desitjos que els infants i joves van escriure dins les grulles que ja van elaborar per decorar la Mostra, arrodonint l’acte amb una cantada de cançons per part dels mateixos participants. L’esdeveniment es va tancar amb la penjada de les grulles amb desitjos comunitaris a l’arbre de les entitats, situat al davant del Centre Cívic de Cerdanyola.

La idea dels desitjos escrits a les grulles de paper neix de l’antiga llegenda japonesa  Senbazuru, la qual diu que qualsevol persona que faci mil grulles de paper li serà concedit un desig. Aquesta llegenda es va convertir en un símbol de la pau. D’aquesta forma, tant els centres educatius com les entitats han escrits desitjos conjunts pel barri en una mateixa acció.

Els participants a l’acte van ser:

Assoc. AJII / Assoc. Cultural Islàmica Annour / Assoc. Cultural de Cerdanyola / Assoc. cultural i recreativa casal del Barrio / Assoc. Cultural i Social Badenya / Assoc. de veïns Cerdanyola / Assoc. Guineans i Amics del Maresme / Assoc. Hidaya / Assoc. Jama Kafo / Assoc. Jimayoor / Assoc. Montse Mompart / Assoc. Murciana Virgen de las Maravillas / Assoc. Sandaga / Assoc. Tambacounda / Casa de Andalucía / Club d’Escacs Cerdanyola / Escola Camí del Cros / Escola Camí del Mig / Escola Josep Manuel Peramàs / Espai Gatassa / Espai Jove Cerdanyola / Fundació Maresme / Hermandad Nuestra Sra. del Rocio / IE Mar Mediterrània / Institut Josep Puig i Cadafalch / MAT – PES Salesians Sant Jordi.