“Sol d’hivern” és el primer àlbum de Laia Llach, un recull de cançons plenes de l’escalfor de la gent que estima i que l’envolta.

 

PORTADA | Fotografia d’Alex Rademakers

Es tracta d’un treball on la natura hi és molt present i amb el qual l’artista tanca un primer cicle d’experiències viscudes, que durant aquest temps l’han acompanyat i l’han fet créixer. “Sol d’hivern” neix pocs dies abans del solstici d’hivern, dia en què es tanca el cicle i el Sol reneix de nou.

Un estil folk-pop català que combina amb lletres inspirades en la quotidianitat del seu món; els records de la infància, l’autoconcepte i estima en una mateixa, la idealització de l’amor, la crisi mediambiental i humanitària, entre d’altres. Música i lletres que utilitza com a mitjà de sanació i de lluita.

Laia Llach Pou és una cantautora catalana, vallesana amb arrels al Baix Montseny. Va estudiar Clarinet, Cant i Llenguatge Musical a l’Escola de Música de la Vall del Tenes, a Lliçà d’Amunt, fins als 18 anys, moment en què va començar els estudis universitaris i es va graduar en Ciències Ambientals i Geologia. Paral·lelament, va seguir la formació de Cant Modern amb professores com Judit Neddermann o Gilmarí Gerena.

L’any 2019 va guanyar el concurs d’Instagram “ConcursCercavila”, promogut pel cantautor Cesk Freixas, amb qui va gravar i publicar “Cercavila XS”. Aquesta experiència la va impulsar a pujar als escenaris de festivals com el Cruïlla XXS, la Santa Market, el Tastautors, el Microclima o el Nosaltres.

Música delicada, sensible, intimista, que combina amb lletres pròpies, inspirades en la quotidianitat del seu món. Un estil folk-pop català, que sovint reafirma acompanyada del músic Cesc Martorell, baixista, guitarrista i ukelelista.

El disc està format per vuit cançons originals, enregistrades i produïdes al llarg d’aquest 2022 a Vilassar de Mar amb el productor i músic Arnau Figueres. Compta també amb la col·laboració de Pau Figueres amb algunes guitarres i amb el Cesc Martorell a l’ukelele.