La proposta presentada per Cs contra la modificació dels delictes de sedició i malversació no ha comptat amb el suport de cap dels grups polítics presents a l’Ajuntament de Mataró.

 

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Mataró va presentar en la darrera Junta de Portaveus una Declaració Institucional instant a “rebutjar la derogació del delicte de sedició del Codi Penal, ja que la supressió d’aquest delicte afebleix la protecció del nostre Estat Democràtic i de Dret, i rebutjar que es canviï el delicte de malversació i que es continuï mantenint la mateixa pena per a qui el cometi, indistintament de si els fons públics es desvien per a lucrar-se un mateix, o no”.

En aquest sentit, la portaveu de la formació liberal, Cristina Sancho, ha explicat que “és inadmissible que un govern negociï la derogació d’un delicte en el Codi Penal amb les persones que van ser condemnades per cometre aquest mateix delicte. El veritable motiu del perquè s’ha fet això és per a mantenir en el poder a Pedro Sánchez i al seu govern Frankenstein”. Així mateix, Sancho ha recordat que “al partit socialista li ha faltat temps per a canviar d’un dia per a un altre els delictes de sedició i malversació i afavorir així als seus socis independentistes i als corruptes, mentre que per a endurir les lleis contra l’okupació no han mogut ni un dit. Als seus socis tot el que vulguin, als ciutadans del carrer res de res”.

La Declaració Institucional presentada per Ciutadans no ha tirat endavant, atès que tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Mataró, excepte el proponent, hi han votat en contra.