Representants de la CUP s’han reunit amb personal sanitari de l’Hospital de Mataró per mostrar-los el seu suport i sumar-se a les seves reivindicacions.

 

La diputada de la CUP-NCG i portaveu de la comissió de sanitat, Laia Estrada, i el candidat de la CUP a l’alcaldia de Mataró, Carlos García, s’han reunit recentment amb representants de les treballadores i els treballadors de l’Hospital de Mataró.

A la reunió es va tractar el col·lapse que pateix l’hospital i les principals causes que el provoquen. Des de la CUP creuen que no n’hi ha prou amb les excuses que s’estan donant des del Govern, ni tampoc amb la indiferència que demostra l’Ajuntament de Mataró en justificar la seva inacció argumentant un tema competencial.

L’alcaldable de la CUP Mataró, Carlos García, va destacar que “des de l’Hospital estan fent una tasca enorme en unes condicions indignes i ens volem sumar a reclamacions tan bàsiques com: la recuperació total del “Corretorn” real, que no s’utilitzi únicament per cobrir llocs estructurals; establir unes ràtios de pacients homogènies i basades en criteris mèdics, mai més en funció d’un criteri empresarial; l’estabilització del personal mitjançant un model digne de contractació pública (i no 5 models concertats com actualment) i que l’augment del personal estigui lligat a les necessitats, no a l’obertura de nous espais oblidant-nos de cobrir llocs estructurals ja funcionals.”

Per la seva banda, la diputada de la CUP i portaveu de la comissió de sanitat, Laia Estrada, va declarar que: “De nou constatem que molts centres hospitalaris estan desenvolupant les condicions de total sobrecàrrega. I el fet que les condicions siguin tan millorables, impossibiliten que noves professionals hi vulguin anar a treballar.

Pels cupaires, “és imprescindible desplegar mesures urgents per fer front a les mancances que, segons ells, existeixen als centres hospitalaris d’arreu del país. També s’han de millorar les condicions laborals de tot el conjunt de treballadors i treballadores sanitàries per tal d’atraure més personal sanitari, de la privada concretament, però també evitar que les professionals marxin cap a casa.”

Per altra banda,, la CUP se suma a les convocatòries de vaga del personal sanitari i pressionarà, tant institucionalment com des del carrer, per un pla de xoc que pugui pal·liar aquesta situació immediatament.