La vuitena edició del Consell d’Infants s’ha constituït amb la participació de 21 escoles, dues més que l’any passat, i la participació de 42 alumnes de cinquè i sisè de primària. La pobresa és el tema triat per votació per treballar durant tot el curs.

El Consell d’Infants de Mataró per aquest curs es va constituir el passat 28 de novembre. En la seva vuitena edició hi participen 42 alumnes de 21 escoles que van ser rebuts pel regidor d’Educació, qui els va donar les gràcies per participar i els va animar a treballar en grup durant tot el curs.

L’acte s’ha celebrat al voltant del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el 20 de novembre, data en la què es va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants i que enguany arriba als 32 anys.

Les escoles participants són: Escola Meritxell; Àngela Bransuela; Angeleta Ferrer; Anxaneta; Balmes; Camí del Cros; Camí de Mig; Cirera; Cor de Maria; El Turó; GEM; Germanes Bertomeu; Joan Coromines; Josep Montserrat; Mare de Déu de Lourdes; Maria Mercè Marçal; Maristes Valldemia; Marta Mata; Montserrat Solà; Rocafonda i Vista Alegre.

L’alumnat i el professorat de les escoles treballaran durant el curs el tema de la pobresa (el malbaratament de menjar, les famílies que passen gana, fam 0, la pujada dels preus en la vida general, el repartiment de riqueses i les guerres, les ocupacions i les famílies vulnerables, els habitatges socials o espais d’acollida. La tria de la temàtica s’ha fer per votació entre els temes propostes pel mateix alumnat i l’opció guanyadora ha comptat amb 9 vots favorables.

Les propostes votades van ser de 7 àrees temàtiques: Discriminacions (3 vots), Pobresa (9 vots), Ciutat Sostenible (1 vot), Millora d’equipaments (5 vots), Seguretat (2 vots), Pantalles, xarxes socials i addicions ( 1 vot) i Neteja de la ciutat (0 vots).

A partir de la seva constitució, el Consell d’Infants de Mataró es reunirà vàries vegades durant el curs per conèixer aspectes relacionats amb el tema a tractar i per poder debatre i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes es recolliran i es traslladaran a l’Ajuntament en l’acte de cloenda que se celebrarà al mes de juny en un acte públic.