La Cavalcada de Reis tornarà a arribar a l’Ajuntament i ampliarà el recorregut passant pels barris de Cerdanyola i Rocafonda.

 

Enguany la Cavalcada amplia el recorregut per l’avinguda del Perú, l’avinguda Puig i Cadafalch i l’avinguda de la Gatassa. D’aquesta manera s’aconsegueix que passi per diferents barris de la ciutat. La novetat principal és que Ses Majestats els Reis d’Orient i l’alcalde s’adreçaran als nens i nenes de Mataró des del balcó de la plaça de l’Ajuntament.

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran el 5 de gener a les dotze del migdia al Port de Mataró, a bord del llaüt centenari Sant Ramon. Un cop al Port, Melcior, Gaspar i Baltasar faran els seus parlaments i l’alcalde els lliurarà la clau de la ciutat.

La Cavalcada començarà a les cinc de la tarda, mitja hora abans de l’habitual, des de la plaça Josep Cusachs i continuarà per l’avinguda del Perú, el passatge de Rocafonda, la ronda Alfons X el Savi, el Camí de la Geganta, l’avinguda Josep Puig i Cadafalch, l’avinguda de la Gatassa, el Camí del Mig, la ronda President Macià, el Camí Ral de la Mercè, la plaça de Santa Anna, La Riera i acabarà a la plaça de l’Ajuntament.

Els caramels que es llançaran durant el recorregut són sense gluten i en alguns trams també sense sucre. Aquests trams són: a l’Avinguda del Perú, entre la plaça de Rocafonda i l’avinguda Amèrica; al Camí de la Geganta, entre la plaça d’Espanya i la plaça de Granollers; a l’avinguda de la Gatassa, entre el passeig de Ramon Berenguer III i la plaça de Serra i Xifra i des de La Rambla fins a l’Ajuntament.

La Cavalcada de Mataró la formen 13 carrosses, amb en Tempus i en Tic Tac, que són qui paren el temps la nit de reis, fent de fil conductor. Unes 600 persones, entre figurants i professionals fan possible la Cavalcada.

Per tercer any el Parc Central acollirà el Campament Reial per tal que els nens i nenes puguin donar la carta als missatgers reials i de passada puguin gaudir de la màgia que envolta la Cavalcada de Mataró. El Campament Reial es podrà visitar del 27 de desembre al 4 de gener sense cita prèvia.

Enguany, la companyia mataronina Circ Vermut, instal·larà la seva carpa al costat del Campament, per oferir diferents funcions del seu espectacle Desgavell. Les entrades es podran adquirir al web de culturamataro.cat

Els dies 3 i 4 de gener els Missatgers Reials també arribaran als diferents barris de la ciutat.