L’encesa dels llums de Nadal donarà el tret de sortida de la campanya nadalenca a Mataró el pròxim divendres, 25 de novembre. Enguany, l’Ajuntament ha decidit retallar una hora l’encesa diària de la il·luminació.

 

Aquest any, a Mataró, la il·luminació nadalenca s’encendrà el dia 25 de novembre, coincidint amb l’inici de la Fira de Nadal i la campanya comercial del Black Friday. Els llums s’encendran cada dia fins al dia 6 de gener.

Tot i que el Ministeri de Transició Ecològica no va incloure en el decret llei cap directriu referent a la il·luminació nadalenca, Mataró ha optat per reduir l’horari d’obertura i tancar les llums a les 22 h, en lloc de les 23 h, com es feia fins ara, com a mesura d’eficiència energètica. Durant tota la campanya nadalenca es reduiran un total de 43 hores.

A la ciutat hi haurà un total de 278 decoracions repartides en 20 carrers i places de la ciutat. L’enllumenat es configurarà d’elements decoratius amb una estructura d’alumini lleuger, i de materials no contaminants, respectuosos amb el medi ambient i de baix consum, com LEDS o qualsevol altre element similar que compleixi les bones pràctiques, criteris tècnics i normatives actuals pel que fa a contaminació lumínica, sostenibilitat i estalvi energètic.

Com en els darrers anys, l’enllumenat il·luminarà els carrers amb més concentració comercial del centre històric i també els carrers comercials de Rocafonda, Cerdanyola, Pla d’en Boet i Peramàs.

Com en els darrers anys, l’Ajuntament continua assumint el cost de l’enllumenat que enguany és de 102.796,52€

L’acte d’encesa de l’enllumenat de Nadal, que es farà en tres punts de la ciutat, comptarà amb la participació d’algunes de les carrosses de la Cavalcada de Reis i hi participarà en Tempus, el personatge que controla el temps durant el Cicle de Nadal.

Els horaris i espais dels actes d’encesa seran: A les 18 h a la Plaça Santa Anna; a les 19.30 h a la Plaça Isla Cristina; i a les 20.30 h al C. del Salvador.