La Festa del Voluntariat se celebrarà el dia 30 de novembre al Cafè Nou i des del 10 de novembre i fins al 18 de desembre, s’està portant a terme la campanya “Viu el Voluntariat!” per posar en valor la tasca de les persones voluntàries i les entitats.

 

Des d’ahir, 10 de novembre i fins al 18 de desembre té lloc a la ciutat de Mataró la campanya “Viu el Voluntariat!” per posar de relleu la tasca que realitzen les persones voluntàries i les entitats que duen a terme projectes de voluntariat. Enguany s’arriba a la setena edició d’aquesta campanya.

El 1985 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 5 de desembre Dia Internacional del Voluntariat, amb l’objectiu de sensibilitzar de la importància d’aquesta tasca per a la millora de la societat.

A Mataró, hi ha centenars de persones que realitzen acció voluntària contribuint a aquesta manera a viure en una societat més justa, solidària i cohesionada. Persones que dediquen una estona del seu temps als altres de forma desinteressada. A més, a la nostra ciutat hi ha associacions consolidades que dediquen els seus esforços a projectes de voluntariat i que els fan créixer dia a dia.

El dia 30 de novembre es retrà homenatge a totes elles a la Festa del Voluntariat, l’acte de reconeixement de la ciutat a la gran tasca que duen a terme. Serà a les 19 h al Cafè Nou, l’acte inclourà el lliurament dels Premis FEM Mataró 2030. Aquests premis, dels quals se’n celebra la segona edició, tenen com a objectiu reconèixer i potenciar iniciatives d’innovació social de les entitats de Mataró que treballin per l’assoliment dels reptes de ciutat i potenciïn aliances sota un model de governança col·laborativa. La Festa, a banda de ser el reconeixement públic cap a les persones voluntàries de la ciutat, comptarà amb l’espectacle de dansa urbana de “Do Urban Dance”, la projecció d’un audiovisual i moltes sorpreses més.

Per confeccionar el programa d’activitats, que inclou una vintena d’activitats, s’ha comptat amb la col·laboració del Grup d’entitats de voluntariat. Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer, Punt de Referència, Tecnocampus i l’SPAM (Societat Protectora d’Animals de Mataró), que enguany s’afegeix al grup de treball en motiu del seu 50è aniversari.