Els treballs han començat aquesta setmana als entorns de l’Escola La Llàntia. Les actuacions es faran en 9 centres educatius i també en altres punts de la ciutat que formen part de recorreguts habituals per anar a escola.

 

Les obres de millora que l’Ajuntament ha iniciat en els entorns de diferents escoles serviran, en molts casos, per passar a definitives les actuacions provisionals de pintura i col·locació de pilones fetes durant la pandèmia per ampliar els accessos als centres educatius i protegir la mobilitat a peu. Els treballs suposen, segons l’actuació, ampliació de voreres, formació de passos de vianants adaptats, instal·lació de mobiliari urbà i/o plantació d’arbrat.

Les intervencions han començat als entorns de l’Escola La Llàntia, i seguiran després per l’Institut Puig i Cadafalch i l’Escola Sant Josep. També s’actuarà a les escoles Rocafonda, Salesians, Mare de Déu de Lourdes, Josep Montserrat, Sol Ixent, i Germanes Bertomeu. A més, es faran actuacions a carrers de Rocafonda i Centre-L’Havana (entre les escoles Montserrat Solà i Anxaneta) que són utilitzats com a recorreguts habituals per anar a escola.

Les obres les executa l’empresa Vialser Edificación y Obra Civil, SLU, a qui es van adjudicar per un import de 775.516,83 € (IVA inclòs), i tenen un termini d’execució de 6 mesos. El projecte es finança en part amb una subvenció d’1,7 milions atorgada a l’Ajuntament dels fons Next Generation, destinada a aquesta i altres actuacions de millora de la mobilitat que es duran a terme a la ciutat en els propers mesos.

A conseqüència dels treballs hi haurà afectacions a la mobilitat, tot i que es tracta d’intervencions de curta durada. Es preveu que no seran més de dues setmanes per actuació.