Els Jocs Escolars 2022-2023 han començat amb la participació de 115 equips de més de 30 escoles en les modalitats de futbol sala, poliesportiu, voleibol, handbol i bàsquet. Pel que fa als esports individuals, amb patinatge, escacs, natació i judo, s’iniciaran entre desembre i gener.

 

Aquesta setmana s’ha presentat el programa dels Jocs Escolars per al curs 2022-2023 que es realitzen amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat, entitats i associacions esportives. Hi ha 115 equips inscrits en les següents modalitats esportives de futbol sala (55), poliesportiu (27), voleibol (29), handbol (3) i bàsquet (1) amb un nombre total aproximat de 1.000 participants, que ja han començar la competició.

Pel que fa als esports individuals, aquests començaran les competicions entre desembre i gener, i estan convocades les següents modalitats: patinatge, escacs, natació i judo.

Les categories de les diferents modalitats esportives individuals i d’esports d’equip que participen van des de prebenjamí (1r i 2n de primària) fins a la categoria de juvenil (Batxillerat) amb representació de 34 centres educatius de la ciutat i 5 associacions i/o entitats.

Cal destacar que per aquest curs hi ha una gran millora en el servei de Tutors i Tutores de Joc, tant a nivell laboral com a nivell de gestió, gràcies a la licitació pública d’aquest servei. S’ha apostat, amb un incrementant del 40 % en el pressupost, per ajudar a potenciar la figura responsable de transmetre els valors de l’esport i les normes bàsiques de cada disciplina esportiva.

Abans de les jornades regulars que s’inicien ara, el tret de sortida es va donar al mes d’octubre, el 8 i 15, els partits de pretemporada i amb la celebració de la Cursa IronKids que es va fer al Parc Central el 22 d’octubre amb participació de prop de 600 escolars. A mitjans de maig hi ha prevista la realització de la marató escolar, tota una clàssica de l’esport escolar de Mataró. L’activitat esportiva escolar s’allargarà fins a finals de maig i principis de juny del 2023 amb l’acte d’entrega de medalles i amb les jornades de cloenda dels diferents esports.