Es preveu que els treballs comencin el 14 de novembre amb un pressupost superior al mig milió d’euros, en part pels ajuts europeus Next Generation.

 

Es preveu que els treballs comencin el 14 de novembre. Les obres de millora de la mobilitat i la seguretat viària al polígon Pla d’en Boet tenen els següents objectius:

– Millorar la seguretat viària dels usuaris de la via pública, independentment del mode de transport que utilitzin i fent especial atenció als vianants.

– Disminuir la velocitat dels vehicles.

– Clarificar la prioritat de pas a les cruïlles.

– Facilitar l’accessibilitat, les maniobres i les operacions de càrrega i descàrrega dels vehicles pesants propis de l’activitat industrial.

– Ordenar el trànsit i l’aparcament.

Els carrers del polígon passaran a ser d’un únic sentit de circulació i es construiran rotondes de 10 metres de diàmetre a 9 cruïlles. Es crearan més de 100 noves places d’aparcament en semibateria als carrers on l’amplada ho permeti.

També està previst l’asfaltat dels carrers de Josep M. Batista i Roca i de Manuel Serra i Moret. També es modificarà la regulació semafòrica dels carrers de Pablo Iglesias i de Francesc Layret, i s’implantarà la nova senyalització vertical i horitzontal.

Les actuacions, finançades en part per ajuts europeus Next Generation, tindran una durada prevista de 6 mesos. Les obres, adjudicades a la UTE formada per les empreses DEUMAL i VIALSER per un pressupost de 507.568,37 € (IVA inclòs).

Anteriorment, l’Ajuntament ja va fer diferents intervencions al polígon en el marc del Pla d’Acció Integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent. Es van fer intervencions en voreres, asfaltat, passos de vianants, senyalització, etc.