Del 5 a l’11 de novembre s’organitza la tradicional mostra representativa dels bolets de la Serralada Litoral amb un complet programa d’activitats per a tots els públics. Totes les activitats es faran a la masia de Can Boet (Pablo Iglesias, 83 de Mataró).

 

El Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural a Can Boet (CPAN) acollirà la 37a Exposició de Bolets del Maresme del 5 a l’11 de novembre de 2022, organitzada per la Direcció de Cultura de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN). Es manté així el compromís de divulgar els bolets propis de l’entorn proper i el paper que juguen al medi natural aquests singulars organismes. L’exposició inclou un complet programa d’activitats per a tots els públics per conèixer com són els bolets, el paper que juguen a la natura, com identificar-los, com cultivar-los, com recollir-los., etc.

La mostra es crea a partir dels exemplars que els col·laboradors i voluntaris collin a la sortida del dissabte dia 5 de novembre al matí, i a la que qualsevol ciutadà es pot sumar. Els exemplars es classificaran per experts a taules a l’exposició, amb el nom comú i el nom científic, tant si són comestibles com d’altres que no tenen interès culinari i també aquells que són tòxics.

Les actuals condicions ambientals de manca de pluges i elevades temperatures, en el context de canvi climàtic global, són poc favorables per als bolets. Per això en la mostra de 2022 no s’espera una elevada diversitat ni quantitat, però de ben segur serà suficient per explicar els grans grups de bolets que podem trobar. L’exposició s’acompanya de plafons explicatius de la biologia dels bolets i es faran visites guiades tant el dissabte com el diumenge a les 18.30 h. Els grups organitzats i escolars també poden concertar visites guiades i tallers (dirigits a infantil, primària i secundària) entre setmana.

El públic familiar disposa de tres tallers: per aprendre a cultivar els bolets sobre materials reciclats amb Fungi Girona (dissabte dia 5), per conèixer els teixits vegetals i el món dels oficis artesanals amb Carles Alcoy (diumenge dia 6) i per crear titelles en forma de bolet amb Anna Nieto de Talleretcraf (dissabte dia 6 ). Entre setmana, els infants podran gaudir de l’espectacle de conta contes musical de Clara Ribatallada amb gust de tardor i bolets (dimarts dia 8 ) i els adults poden aprendre a identificar els bolets amb la conferència d’Enric Gràcia (dijous 10).