L’acte inaugural ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, de l’alcalde de Mataró, el president del Consell Comarcal del Maresme, el president de PIMEC i el president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, entre altres personalitats.

 

La nova seu de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, ubicada a l’Avinguda Ernest Lluch número 32 (torre TCM3 del TecnoCampus, local 5), ha estat inaugurada avui pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, davant la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot (ERC), el president de PIMEC, Antoni Cañete, i el president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera, entre altres personalitats i membres dels òrgans de govern de PIMEC.

Joan Pera, president de la patronal al territori, ha explicat que “el creixement de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord els darrers anys, tant pel que fa al nombre de socis com a la quota de representativitat, requeria disposar d’un nou espai més gran i funcional per l’equip de la delegació, que ara disposarà dels recursos necessaris per donar més i millors serveis als nostres socis, des de la proximitat i el coneixement del territori”. També ha posat en relleu l’aposta per continuar al Tecnocampus com a mostra de compromís de PIMEC amb la formació i l’emprenedoria. Finalment, ha agraït el suport dels socis i ha destacat la importància d’aquest pas per a la defensa dels interessos dels empresaris i empresàries del territori.

En la seva intervenció, l’alcalde de Mataró, David Bote, s’ha referit a la importància de la col·laboració entre les administracions i actors públics i privats per tirar endavant la ciutat i la societat. Ha destacat també que “el Tecnocampus és el lloc on el món acadèmic i l’empresarial es donen la mà”. D’altra banda, ha afirmat que “tenim reptes que hem d’afrontar plegats, com la transició ecològica i la transició digital”.

Per la seva part, el president de PIMEC, Antoni Cañete, ha destacat la importància de mantenir la delegació al Tecnocampus, “l’espai que ha triat la ciutat per connectar Universitat, coneixement i formació professional. “Només podrem fer transferència de coneixement si creem àmbits que afavoreixin aquesta transferència. La sinergia que es pot crear en aquest espai és fonamental”, ha afirmat. Cañete també ha explicat que PIMEC vol ser part de les solucions del progrés del Maresme i ha destacat la importància del territori. “Les micro, petites i mitjanes empreses i les persones autònomes necessiten proximitat i coneixement del territori”, ha afirmat. D’altra banda, ha agraït al president de PIMEC Maresme – Barcelonès Nord, a la comissió executiva i a totes les persones que formen part de la delegació la seva tasca per afavorir que s’escolti la veu de les pimes i els autònoms del territori.

Just abans del descobriment de la placa commemorativa, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat en la seva intervenció que “PIMEC du a terme una tasca fonamental de representació i defensa de les petites i mitjanes empreses i els autònoms, que constitueixen el gran gruix del teixit empresarial del nostre país”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que “PIMEC fa una contribució molt valuosa al país, a la construcció d’un model socioeconòmic més just i a l’impuls del teixit empresarial”. “Amb aquesta nova seu reforçarà la seva feina al territori”, ha conclòs.

La delegació de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord es manté dins del parc empresarial del TecnoCampus amb l’objectiu de seguir a prop de la Universitat, de les empreses i dels emprenedors i emprenedores del territori. Les noves instal·lacions disposen d’uns 80 metres quadrats aproximadament, amb un despatx i una sala de reunions amb capacitat per 10 persones.