La ruta feminista “Stop Bretxa Salarial” fa parada a Mataró amb Marta Rosique i Magda Cot. La campanya d’Esquerra Republicana està recorrent el país amb una furgoneta i s’han fet actes dinàmics i participatius en una vintena de municipis, entre ells Mataró.

L’acte ha estat conduït per la diputada del Jovent Republicà, Marta Rosique, i ha comptat també amb l’entrevista i la participació de Magda Cot Bosch, professora de batxillerat, cicles formatius i sindicalista. La campanya té l’objectiu de posar al centre de l’agenda i del debat públics la bretxa salarial entre dones i homes, amb actes dinàmics i participatius.

La bretxa salarial és la diferència del salari mitjà de les dones respecte del salari mitjà dels homes expressada en forma de percentatge. És un indicador de discriminació retributiva, ja que indica en quina mesura el salari dels homes és superior al salari de les dones.

Marta Rosique va iniciar una conversa amb el públic preguntant: “Sabíeu que les dones cobrem, de mitjana, 6.000 € menys que els homes cada any?”, amb aquesta dada Rosique va explicar què era la bretxa salarial, apuntant també diverses iniciatives per combatre-la perquè “Si no fem res, trigarem 257 anys a assolir la igualtat salarial entre dones i homes”.

Tot seguit, Rosique, va entrevista a Magda Cot, que va poder explicar com més enllà de la bretxa salarial hi ha també altres desigualtats latents com ara el sostre de vidre: “en l’àmbit educatiu, partint del model públic, la bretxa salarial es redueix. No obstant això, trobem casos preocupants com el sostre de vidre i la feminització de la professió per anar associada, en part, a les cures”.

L’acte va finalitzar amb un dinàmic qüestionari en què el públic havia de demostrar els aprenentatges de la tarda vers la conscienciació feminista.