La portaveu del Grup Municipals de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, aposta per una baixada d’impostos i proposa no cobrar l’IBI als habitatges ocupats.

 

En el ple extraordinari per a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals, celebrat el passat dia 18 d’octubre, la portaveu de Cs Mataró, Cristina Sancho, va proposar la suspensió del cobrament de l’IBI per a aquells propietaris que tenen el seu habitatge ocupat. “Si l’administració no fa el seu treball i no garanteix el dret a la propietat dels propietaris, permetent ocupacions, tampoc els hauria de cobrar impostos. Si l’administració vol cobrar l’impost que li demanin els diners a l’ocupa”, va dir Sancho en la seva intervenció.

Així mateix, la portaveu dels liberals va fer èmfasis en la congelació de les ordenances fiscals per a 2023 i ha recordat que “en anys anteriors es va pujar l’IBI, les escombraries i la resta d’impostos, taxes i preus públics i, com en el mandat anterior, l’any abans de les eleccions tot és congela”.

En aquest sentit, Sancho va qualificat les ordenances d’”electoralistes” i va assenyalar que “enguany, senyor Bote, té vostè que fer veure que és capaç de gestionar sense pujar els impostos i que l’esforç el realitza vostè i fa el que seria més fàcil, com fa sempre en els seus primers anys de mandat, atracant als ciutadans immediatament després de les eleccions”.

Pel que fa a les al·legacions, a més de no cobrar l’IBI als pisos ocupats, des de Ciutadans també proposen baixar aquest impost i posar noves subvencions en l’impost de la plusvàlua. Així mateix, proposen més subvencions per a vehicles 100% ecològics, i també per a millorar l’eficiència energètica dels edificis i la gratuïtat de la primera mitja hora d’estacionament en els aparcaments municipals i en la zona blava del nucli urbà per a potenciar el comerç local.