La multitud de sortides professionals d’aquests estudis dins del món Gràfic i Audiovisual el converteixen en un cicle rellevant per Mataró i la comarca. El projecte ja ha començat a donar els seus fruits en forma de treballs amb aplicació en el món real.

 

L’Escola GEM va presentar de forma oficial el passat divendres, 14 d’octubre, el seu nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu, un projecte únic al Maresme i amb moltes sortides professionals.

Durant la presentació, el president de la Fundació, Miquel Guillem, va destacar la importància de desenvolupar un projecte amb sortides professionals vinculades al món digital en què ens trobem. També va posar en valor la voluntat del centre de seguir creixent i donant noves sortides formatives per a l’alumnat.

Per altra banda, la directora, Montse Paradeda, va recalcar la “dificultat que va suposar crear un cicle formatiu des de zero, tot i que és satisfactori trobar com fer alguna proposta que a nivell local i professional sigui interessant i aporti valor”. Carlos Melchor, coordinador del cicle, va detallar els objectius a assolir per l’alumnat: plantejar, organitzar i poder executar tasques de disseny relacionades amb l’edició de webs i en la producció, manteniment i personalització d’elements multimèdia i productes gràfics interactius.

El Cicle es divideix en dos cursos, l’alumnat pot participar en estades lingüístiques a l’estranger i assolir certificacions d’idiomes, així com realitzar workshops i conferències de professionals de la mà de la Destil·leria. L’Agit Baqué, fundadora i directora d’aquest espai cultural, va posar en valor l’espai multidisciplinar amb el que compten i els workshops que s’hi duran a terme durant el cicle, com la morfologia del llenguatge plàstic i el disseny web.

Des del TecnoCampus s’organitzen tallers de Motion Graphics, edició de vídeo i modelatge 3D per completar una formació complerta i amb clares sortides laborals. El representant del parc universitari, Marco Antonio Rodríguez, va destacar en la presentació del Cicle que es tractava d’un projecte “amb un nínxol de mercat molt interessant: tota la tecnologia que ens envolta canvia, però els continguts i els creadors i dissenyadors mantenen un valor important i aquest cicle els pot enriquir molt a nivell professional”.