El Centre de Congressos del TecnoCampus acull la jornada “Transició digital i sostenible de la cadena de valor tèxtil i moda a Catalunya”. Hi van assistir uns 150 representants d’empreses, associacions sectorials i administracions, que van posar de manifest la voluntat del sector de veure en el repte de la sostenibilitat oportunitats de creixement i de creació de nous negocis de la mà de la innovació.

A l’acte també es van lliurar els premis Reimagine Textile, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Mataró, Eurecat i el TecnoCampus.  Aquest programa posa a disposició́ d’emprenedors, startups i empreses del sector un espai d’incubació i FabLAB (laboratori de fabricació i prototipatge tèxtil) per a la generació de noves empreses. Els guanyadors van ser Sustein (premis Innovació plus i Sostenibilitat i econòmica circular); Ubra (premi Tèxtil funcional); Rrent (premi Model de negoci digital); i Infinite Athletics (menció especial). Totes ells gaudiran d’una estada bonificada a la incubadora, a banda de la dotació econòmica del premi.

Previ a la jornada, es va dur a terme una sessió de treball on els referents actuals de la política industrial de les principals ciutats catalanes de tradició tèxtil -Mataró, Sabadell, Igualada, Terrassa i Manresa-, conjuntament amb les presidències dels gremis, clústers i centres tecnològics especialitzats en la cadena de valor del tèxtil i moda, van compartir experiències territorials de desenvolupament econòmic del sector i van identificar conjuntament reptes de present i de futur, per enfortir la competitivitat empresarial en un moment conjuntural en el que s’experimenta una tornada de la producció de kilòmetre zero.

La jornada va comptar amb el patrocini d’empreses de la cadena de valor tèxtil. Concretament, de la firma de moda Bobo Choses com a patrocinador SYLVER; el fabricant de teixit tècnic SportWearFabrics i la marca de moda Colibrí com a patrocinadors BRONZE. I, finalment, EPSON, empresa amb solucions per a la digitalització del sector tèxtil, també com patrocinador BRONZE.

En la conferència central de la jornada, Emili Rousaud, CEO de Factor Energia, va aconsellar als empresaris que inverteixin en instal·lacions que els permetin abastir-se d’energia, ja que va vaticinar que els preus alts del gas i l’electricitat es mantindran. “Com a país, tenim una posició privilegiada per proveir-nos i exportar energia eòlica i solar”, va apuntar.

En la taula rodona que van protagonitzar les empreses Finsa, Hilaturas Arnau, Texia i Bobo Choses, hi va haver coincidència a assenyalar la sostenibilitat com una oportunitat de futur.