L’alcalde de Mataró, David Bote, participa en el debat amb la senadora socialista Eva Granados en la tercera sessió del cicle “Fòrum Mataró”, celebrat aquesta setmana a la Nau Gaudí.

 

La portaveu del Grup Socialista al Senat, Eva Granados, va ser la convidada de la tercera sessió del cicle “Fòrum Mataró” que impulsa el PSC de Mataró per reflexionar al voltant del futur de les ciutats i els seus reptes. L’acte, que se celebrava a la Nau Gaudí, va ser presentat i moderat per l’exregidora Pilar González-Agàpito.

L’alcalde, David Bote, va parlar de sectors que Mataró està desenvolupant:  “En l’àmbit de la salut i les cures, tant públic com privat, o el que genera el Tecnocampus, que de cada euro en retorna quatre a la societat. I també el turisme: tenim 100 mil visites l’any. Alguns no ho veuen, però Mataró és una ciutat atractiva. I hem de continuar per aquí”, va dir David Bote. “Tot això i molta més activitat, pública i privada genera riquesa”, va seguir. “Hem de fer que això sigui possible per aconseguir el nostre objectiu, com a socialistes: que tothom, sigui quina sigui la seva capacitat econòmica, ho ha de poder fer tot.”

Per la seva banda, Eva Granados, va coincidir en què “com a dirigents públics, hem de fer tot el possible per tenir la població activa preparada davant els canvis tecnològics i laborals que venen”. La senadora catalana va assenyalar que això es fa en un context difícil, en el qual “la guerra d’Ucraïna no només és física sinó cultural i civilitzatòria”. Granados també va fer referència al recent acord entre Espanya, França i Alemanya pel corredor d’energia verda. “Això és possible perquè el Govern es va prendre estratègicament la transició energètica. de fet, hi ha una enorme diferència en la gestió de la crisi de Rajoy i la de Pedro Sánchez, que vetlla per la salut, l’educació, la feina i l’estalvi i transició energètica”, va afirmar.

Granados va destacar el bon moment que viu la Unió Europea, amb decisions correctes, que contrasten amb les de la crisi anterior. “Els 140 mil milions d’euros de Next Generation són fruit d’un gran pacte europeu. El model de sortida de crisi de la UE és socialdemòcrata”. L’alcalde David Bote va concloure, amb l’exemple de la crisi de govern al Regne Unit, que va relacionar amb les conseqüències del Brèxit i de les mentides que el van acompanyar, que “el preu de la mentida són el dolors de la veritat”. “Sempre hi ha algú que diu el que vols sentir, però els resultats els acabem pagant tots plegats”, va concloure..