La mataronina Eugenia Di Pólito ha format part de la delegació catalana al Congrés del PES (de les sigles en anglès Party of European Socialists), que treballa de la mà del grup parlamentari europeu S&D (de les sigles en anglès Socialists & Democrats) que s’ha celebrat els dies 14 i 15 d’octubre a Berlín.

 

Eugenia Di Pólito ha assistit al Congrés del PES en representació de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC). La mataronina forma part de la comissió executiva nacional de la JSC i és la responsable de la política europea i internacional.

El Congrés, que s’ha celebrat sota el lema de With Courage, For Europe (amb valentia, per Europa), “ha estat ple de moments memorables”, segons ha explicat Eugenia di Pólito. Organitzat amb el suport del partit governant alemany SPD, la convocatòria ha acollit a caps d’estat i de govern, comissaris europeus, dirigents de partits i altres representants. Per la mataronina, “Europa es troba a un any i mig de les pròximes eleccions, i aquest Congrés arriba en un moment tant de canvis fonamentals com de grans incerteses”.

Els líders del PES, entre ells el president espanyol Pedro Sánchez, han debatut les polítiques per fer front als profunds canvis en la seguretat internacional i l’equilibri multilateral, l’augment dels preus de l’energia i la inflació, la crisi de la COVID-19, el canvi climàtic, i els diversos reptes socials.

Aquest congrés, que coincidia amb el 30è aniversari del partit, ha estat especialment important atès que, entre els punts de l’agenda, hi havia la votació del nou president. A la que ha estat elegit l’exprimer ministre suec Stefan Löfven, que succeeix al búlgar Sergei Stanishev, líder el Partit Socialista de Bulgària durant més de 13 anys.