El diumenge 23 d’octubre arrenca l’activitat familiar dins l’agenda cultural del nou espai del Cafè Nou, amb un espectacle de titelles pels més petits a l’hora del vermut.

 

El Bar del Cafè Nou continua amb la seva agenda cultural, que va donar el tret de sortida el passat dijous 29 de setembre amb el concert de la cantautora Raquel Lua en el marc de l’Escenari/Off. L’espai, proposa una programació cultural diversa, que aposti pel talent local i comarcal i adaptada a les diferents realitats de les persones i de la ciutat, en les diferents estacions de l’any.

Si bé l’Escenari Off aposta per un format artístic íntim i de creació, pensat per un públic més adult, el Bar del Cafè Nou vol ser un lloc de trobada també per a tota la família, incidint en que la voluntat d’universalitzar l’accés a la cultura per tal d’acostar-la als més petits i fer-los descobrir el plaer de veure en directe música, teatre o circ de qualitat. És per això que les famílies trobaran durant la temporada de tardor-hivern els Vermuts Xics, un espai familiar a l’exterior del Bar i aprofitant els raigs de sol dels diumenges, on descobriran diferents propostes culturals creades majoritàriament per artistes locals i seleccionades amb especial atenció als valors i als missatges constructius, on podran interactuar i compartir amb altres infants, pares i mares. El Bar del Cafè Nou acull aquest format d’entrada lliure i durada continguda, obrint excepcionalment els migdies dels diumenges per tal que el públic familiar pugui gaudir d’un bon vermut a la terrassa i viure la cultura en primera persona amb vistes al Pati del Cafè Nou .

El diumenge 23 d’octubre a les 12 del migdia s’enceta el primer Vermut Xic de la temporada amb l’espectacle de titelles familiar Persèfone i la magrana a càrrec de la Companyia local Retox, que ofereixen aquesta moderna adaptació del mite grec de Persèfone. Persèfone és la filla de Deméter, deessa de la terra i la fertilitat. És lliure vivint a la natura i pot menjar tots els fruits que la seva mare fa créixer. Només hi ha una fruita que no pot tastar; la magrana. Tot i així, Perséfone desobeeix i quan tasta la magrana, apareix Hades, deu de l’inframón.

El següent Vermut Xic tindrà lloc el diumenge 20 de novembre, torn d’Una Maleta de Contes, el projecte de la mataronina Elisabet Puentes, que ve a estrenar en primícia el seu espectacle del conte de la Figuera màgica. Gaia està preocupada, sap que la Terra necessita ajuda urgent, però què pot fer una nena com ella davant de l’emergència climàtica de tot una planeta? Per sort, la seva àvia Lila sap com ajudar-la desde la seva figuera màgica.