Els alcaldes dels municipis de l’Arc metropolità han traslladat al Conseller d’Interior,  Joan Ignasi Elena, les propostes de canvis legislatius entorn les ocupacions que ja van presentar la setmana passada als grups polítics del Congrés dels Diputats

 

Representants de l’Associació de l’Arc Metropolità han demanat avui al Conseller d’Interior més coordinació i que es reforci la presència policial als municipis en matèria d’ocupacions conflictives.

En aquest sentit, han valorat positivament la feina que fan els Mossos d’Esquadra, tot i reconèixer que cal dotar-los de més instruments legals, a més d’incrementar el nombre d’agents als municipis.

Ha estat durant una trobada en la qual alcaldes, alcaldesses i altres representants dels municipis que integren l’Arc han traslladat al conseller Joan Ignasi Elena la necessitat de més coordinació a través d’un nou Pla Especial de Seguretat i que es doni a les forces de seguretat més cobertura en la seva actuació.

Els municipis de l’Arc han presentat als responsables de la conselleria les propostes de canvis legislatius entorn les ocupacions que ja van presentar la setmana passada als grups polítics del Congrés dels Diputats, a qui van demanar suport a la futura Llei de Justícia per poder desallotjar una ocupació en 48 hores. Els representants de l’Arc i els d’Interior també han acordat reunir-se periòdicament.

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, constituïda formalment l’octubre de 2021, és una entitat que neix per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions al territori.