El 21 de març del 2023 Mataró serà ciutat de sortida en la segona etapa de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Després d’un any d’absència, Mataró tornarà a vibrar amb el millor ciclisme del món.

 

Serà la setzena vegada que Mataró viurà la presència de la Volta com a ciutat de sortida o arribada. La primera d’elles va ser l’any 1943, amb una arribada on es va imposar Julián Berrendero, i la darrera en la 100a edició, l’any 2021, amb una magnífica victòria del tres cops campió del món Peter Sagan a l’esprint, en una arribada massiva al Camí de la Geganta.

En aquest cas, l’any 2023, un any electoral, es tornarà a recuperar la sortida d’etapa, que ja es va realitzar durant el període 2014 a 2019, i que permet una gran interacció amb els ciclistes i el públic local.

“És un plaer poder tornar a Mataró amb la Volta. En l’edició centenària vam viure una arribada espectacular amb la victòria de Sagan, i ara tornarem a gaudir d’una sortida d’etapa. Els mataronins i mataronines sempre responen i estic segur que serà un èxit de públic. Els millors ciclistes del món tenen, de nou, una cita amb Mataró”, ha afirmat el president de la Volta Catalunya, Rubèn Peris.

A la ciutat de Mataró hi han guanyat, a més de Berrendero i Sagan, ciclistes de renom com Vicente Iturat (1955) o el mític Luis Ocaña (1970), que es va imposar en una contrarellotge. Més recentment també ha estat protagonista Alejandro Valverde, ja que ha guanyat fins a tres etapes en les que l’inici ha sortit de Mataró (Olot, 2015; La Molina, 2017; Valls, 2018).

La Volta, que va sumar en la darrera edició celebrada més de 11 milions d’espectadors únics mitjançant Eurosport i es va poder seguir en 190 països i als cinc continents, tornarà a aturar-se a la capital del Maresme, en una edició, la 102, que comença a definir-se amb l’anunci de les primeres sortides i arribades de la cursa, amb l’objectiu d’oferir un recorregut atractiu i exigent per a les principals figures mundials.

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 20 al 26 de març de 2023, i hi participen els 18 equips millors del món, el UCI WorldTeams, i 7 equips convidats de la categoria UCI ProTeams. El darrer vencedor de la cursa va ser el colombià Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe), acompanyat al podi per l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) i el portuguès Joao Almeida (UAE Team).