El premi consisteix en la publicació del llibre dins la col·lecció de poesia “Premi Ventura Ametller” d’Edicions 1984 i l’autor/a de l’obra guanyadora rebrà un import de 1.000 euros.

 

El Premi de Poesia Ventura Ametller, del qual s’han publicat les bases de la 5a edició,  és obert a la participació de persones que presentin un recull de poemes originals i inèdits, en llengua catalana i la quantitat d’obra presentada ha de ser suficient per integrar un volum, aproximat d’uns 300 versos.

Les obres concursants s’hauran d’enviar fins al 20 de desembre de 2022 a les 24 h a l’adreça venturaametller.cat/inscripcions.

El veredicte del premi es farà públic el dia 21 de març de 2023, coincidint amb el dia mundial de la poesia, en un acte literari a Mataró. El jurat està format per destacades personalitats del món de la literatura i la poesia mataronines i catalanes.

Edicions 1984 serà l’encarregada de la publicació de l’obra guanyadora dins la col·lecció “Premi Ventura Ametller” i s’ocuparà que el llibre tingui una àmplia difusió a tots els territoris de parla catalana. El guanyador o guanyadora també rebrà un import en metàl·lic de 1000 euros.

Laia Maldonado amb “L’Arquitecte” va guanyar la primera edició, Júlia Francino amb “Els excedents”, la segona, i Francesc Josep Vélez va ser el guanyador de la tercera edició per l’obra “Els instants submergits” i Laia Prat Garcia, amb seu poemari “Bestiari” va guanyar la quarta edició.